Послание на светиот апостол Павле до Галатјаните
 

 

Послание на светиот апостол Павле до Галатјаните

Календар, житија, пости
Почеток
 

6:11-18

11. Ете колку многу ви напишав со својата рака.
12. Оние што сакаат да се фалат по тело, тие ве принудуваат да се обрезувате, само за да не бидат гонети поради крстот Христов.
13. Оти, и оние, што се обрезуваат, сами не пазат на Законот, а сакаат вие да се обрезувате, за да се пофалат со вашето тело;
14. а мене, да не ми даде Господ да се фалам со нешто друго, освен со крстот на нашиот Господ Исус Христос, преку Кого за мене светот е распнат, а и јас за светот.
15. Зашто во Исуса Христа ниту обрезанието има некаква сила, ниту необрезанието, туку новата твар.
16. На оние што постапуваат по тоа правило, нека биде мир и милост, ним и на Израилот Божји!
17. И така, никој да не ми досадува веќе, зашто јас ги носам на своето тело раните на Господа Исуса.
18. Благодатта на нашиот Господ, Исуса Христа нека биде со вашиот дух, браќа, Амин!