Послание на светиот апостол Павле до Ефесјаните
 

 

Послание на светиот апостол Павле до Ефесјаните

Календар, житија, пости
Почеток
 

6:10-17

10. Браќа, потсилувајте се во Господа и во силата на Неговата моќ!
11. Облечете се во сето оружје Божјо, за да се одржите против ѓаволското лукавство;
12. оти нашата борба не е против крвта и плотта, туку против началствата, против властите, против светските управители на темнината од овој век, против поднебесните духови на злобата.
13. Поради тоа примете го сето оружје Божјо, за да можете да се браните во лош ден, та, откако ќе победите, да се одржите.
14. И така стојте, откако ќе се опашете со вистината и ќе се облечете во оклопот на правдата,
15. и нозете да ви бидат обуени во приправност за да благовестите мир.
16. А над сe, земете го штитот на верата, со кој ќе можете да ги угаснете сите вжештени стрели на лукавиот;
17. земете го и шлемот на спасението и духовниот меч, кој е словото Божјо!