Послание на светиот апостол Павле до Колосјаните
 

 

Послание на светиот апостол Павле до Колосјаните

Календар, житија, пости
Почеток
 

3:12-16

12. И така, како избраници Божји, свети и возљубени, облечете се во милосрдност, доброта, смиреност, кротост и долготрпеливост;
13. трпете се еден со друг и проштавајте си. Ако некој има поплака на некого, како што Христос ви прости, така и вие направете!
14. А над сето тоа облечете се во љубов, која е врска на совршенството,
15. и мир Божји да владее во срцата ваши, за што сте повикани во едно тело, и бидете благодарни!
16. Словото Христово изобилно нека се всели во нас; во секоја мудрост да се учите и да се советувате еден друг со псалми и химни, и со духовни песни, пеејќи Му на Господа со благодарност во срцата ваши!