Пролог: Свети Митрофан, епископ Вороњежски
 

 

Житие: Свети Митрофан, епископ Вороњежски

Календар, житија, пости
Почеток
 
Славен руски јерарх, подвижник и родољуб. Другар и изобличител на Петар Велики. Се упокои на 23 ноември 1703 година. Неговите чудотворни мошти се откриени во 1823 година.