Пролог: Светиот маченик Бидзин, кнез Грузиски
 

 

Житие: Светиот маченик Бидзин, кнез Грузиски

Календар, житија, пости
Почеток
 
Пострада за Христовата вера од шахот Абас II заедно со своите роднини Елисбар и Шавел, во 1661 година.