Пролог: Свети Давид
 

 

Житие: Свети Давид

Календар, житија, пости
Почеток
 
Најпрво тој беше кнез, Димитриј. Тој е син на Стефановиот брат Вукан. Изгради на Лима манастир во којшто и самиот се замонаши.