Пролог: Светиот пророк Ахија
 

 

Житие: Светиот пророк Ахија

Календар, житија, пости
Почеток
 
Од Силом. Пророкуваше 1000 години пред Христа. Му прорече на Јеровоам, слугата на Соломон, дека ќе се зацари над десет Израилеви колена (1 Царства 11, 29).