Пролог: Светиот маченик Теренциј
 

 

Житие: Светиот маченик Теренциј

Календар, житија, пости
Почеток
 
Од Сирија. Пострада за Христовата вера заедно со жена му. Тогаш пострадаа и нивните седум деца. По многу маки, при коишто се јави силата Божја, сите беа убиени со меч.