Vesti i nastani
 
 
 
 
 

По повод именденот на Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан (10.01.2006)

На 9 јануари 2006 година, трет ден Божик и празник посветен на првомаченикот архиѓакон Стефан, Претседателот на Република Македонија, г-дин Бранко Црвенковки и Претседателот на Собранието на Република Македонија, г-дин Љупчо Јордновски му го честитаа именденот на Археипископот и свечено го одбележаа празникот во резиденцијата на Архиепископите.