Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Осветување на нови администравини простории
на општината Ѓорче Петров во Скопје
(06.02.2006)

На 6 февруари 2006 г., Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски, во сослужение со парохиските свештеници при црквата на Свети Петар и Павле од Ѓорче Петров од Скопје ги освети новите админстративни простории на општината Ѓорче Петров. На градоначалникот на општината, г-дин Сокол Митревски, Архиепископот му посака успешна и плодотворна работа, а по осветувањето присутните се упатија на заедничка молитва и свечена трпеза во парохиската црква.