Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Поставување камен темелник на првата бензиска станица
на „Лукоил – Македонија“ во Скопје
(08.02.2006)

На 8 февруари 2006 г., Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во сослужение на повеќе свештенослужители од Скопската православна епархија, го изврши чинот на поставување камен темелник на првата бензиска станица на „Лукоил“ во Скопје.

На чинот, меѓу бројните присутни, присуствуваа и Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Владо Бучковски, Неговата Екселенција, г-дин Агарон Асатур, Амбасадор на Руската Федерација во Република Македонија.