Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Двајца од викарните Епископи на МПЦ назначени за администратори во дијаспората (06.04.2006)

Денес, на својата седница Светиот Архиерејски Синод на Македонската Православна Црква донесе одлука со која викарниот Епископ Велички г. Методиј го назначи за администратор на Американско-канадската Епархија, а викарниот Епископ Полјански г. Пимен за администратор на Европската Епархија.  

На многу години, свети Владици!