Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Администраторот на Европската епархија епископот г. Пимен отслужи Божествена Литургија во Пехчево (09.04.2006)


Денес, во неделата на преподобната Марија Египетска, во црквата на Светите апостоли Петар и Павле во Пехчево, Архиерејска Божествена Литургија отслужи администраторот на Европската епархија, Епископот г. Пимен.„Навиката на Исусовата молитва се состои во тоа однадвор таа молитва постојано сама од себе да се наоѓа на јазикот, а внатрешно – во сосредоточеноста на умот во срцето и непрестајно стоење пред Бога со соодветна срдечна топлина и особено со скрушено припаѓање кон Господ Спасителот.“ (Свети Никодим Светогорец)