Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Христос воскресе! Christ is risen! (23.04.2006)

„ И јас секој ден ја пеам победната песна, воскликнувам и говорам: Свет, Свет, Свет Си Господи Саваот, преполни се небото и земјата со славата Твоја -  слава на благодатта, на правдата и милоста Твоја. Секој ден и секој час со оваа победа во мене се разоруваат сите дела ѓаволски, се кинат мрежите на гревот, се уништува злобата на лукавството, се уриваат сите подмолности и замисли на лукавиот.“ (свети Јован Кронштадски)

 

Многубројни православни христијани Христовото Воскресение го прославија на Божествената Литургија во црквата на Светиот маченик Георгиј Кратовски во Детроит.