Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Melbourne, Australia (24.04.2006)

 

 

 

„Господи, како што Си излегол од запечатениот гроб така Си влегол и низ заклучената врата кај Твоите ученици покажувајќи им ги телесните рани. Како оној што се роди од семето Давидово, долготрпелив Спасителу, страдања претрпе - а како Син Божји, светот го ослободи. Голема е Твојата милост, недостижен Господи, помилуј и спаси нé.“ (пасхална стихира)

 

 

 

                                             

 

 

 

 

 

Во црквата на Света Петка во Mill Park, во црквата на Свети Никола во Preston во Мелбурн и во манастирот на Свети Прохор Пчински во Doonybrook (во непосредна близина на Мелбурн) многуброен верен народ се собра на полноќните богослужења во пресрет на Христовото Воскресение.

 

Христос воскресе!

 

 

 

 

                                                                                                                 

црквата на Свети Никола во Preston

 

 

 

        

манастирот на Свети Прохор Пчински во Doonybrook

 

 

 

       

 

 

 

 

       

црквата на Света Петка во Mill Park