Vesti i nastani
 
 
 
 
 

На третиот ден од Христовото Воскресение (26.04.2006)

Во Дебарско-кичевската епархија празнувањето на третиот ден Велигден Владиката г. Тимотеј го одбележа со света Литургија отслужена во Светинаумовиот манастир во Охрид, во сослужение на игуманот на манастирот архимандритот Нектариј и повеќе свештенослужители од Охридското архиерејско намесништво.