Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Arizona (27.04.2006)

На местото на идниот православен храм посветен на Светиот Архангел Михаил во Американско-канадската епархија на Македонската Православна Црква во Phoenix, Arizona, се собраа македонските иселеници во знак на нивната верба во Христовото воскресение и со надеж за брза изградба на храмот. Христос Воскресе!