Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Излезе од печат книгата „Старец Порфириј“ (05.05.2006)

 

 

Со благослов на Митрополитот Струмички г. Наум, а по повод десет години од возобновувањето на женското општежително монаштво во манастирот на Пресвета Богородица Елеуса во Велјуса, излезе од печат книгата „Старец Порфириј“ од Клитос Јоанидис. Од грчки јазик ја преведе Марија Калпаковска. Книгата е издание на Библиотека “Воведение“, Велјуса.