Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Во продажба е нов број на православното списание „Премин” (21.05.2006)

Најновиот број на списанието „Премин” (33/34) донесува:

 

Велигден е / Воведник / од уредникот

Зар не гореа срцата наши / Евангелие по Лука 24

Од стариот до новиот Еерусалим

Непланирано пишување / о. Нифонт

Светогорското исихастичко предание од 19 век / Митрополит Струмички Наум

Мое православие / вести од помесните Цркви

Покајание / Старец Емилијан

Првата труба / Старец Јосиф

Стравот Божји е смирена душа / Горан Величковски

Спијачи / Тања Битољану Плавшиќ

Икономија на премолченото / д-р Вера Георгиева

Словенската писменост и дејноста на охридскиот книжевен центар / д-р Петар Илиевски

Законот за судење на луѓето / проф. Емилија Црвенсковска

Plaku Sofroni (saharov) / Старец Софрониј

Мали Житија