Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Излезе новиот број на православното списание „Премин” (30.07.2006)

Содржина:


1. Воведник / Аванти Попули / уредникот

2. Не се сите Апостоли...

3. Улогата на цар Јустинијан I во континуитетот на организираниот црковен живот во Македонија / Митрополит Струмички Наум

4. Етичките доблести во философијата на свети Јован Лествичник / јеромонах Јосиф

5. Вести од православниот свет

6. Писмо и текст на македонски јазик стари 2200 години

7. За животот по смртта / Митрополит Јеротеј Влахос

8. Писмо до мојот пријател / Јанко Илковски

9. Забрана на летање змаеви / Тања Битољану Плавшиќ

10. Вториот звук на трубата / Старец Јосиф

11. Plaku Sofroni

12. За духот и животот / Старец Софрониј

13. Мали житија