Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Архиепископот г.г. Стефан ќе ја посети Романија (05.08.2006)

Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, претстојниве денови ќе ја посети Романија и неколку епархии на Романската Православна Црква.

За време на посетата Архиепископот ќе изврши поклонение на гробот на света Параскева (Петка) во Јаши.

 

                                                         ОД КАБИНЕТОТ НА АРХИЕПИСКОПОТ