Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Осветување на темели на нова црква (01.09.2006)

На 30.08.2006 година, Митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј во сослужение на свештеникот Димче Ѓорѓиески и свештеникот Игор Никовски, изврши осветување на камен-темелник за нова црква посветена на светите апостоли Петар и Павле, која ќе се гради во с. Врбјани – Охридско. Црквата ќе се гради од страна на ктиторот Цветкоски Влатко, кој  е познат кардио-васкуларен хирург на Клиниката во Скопје, сопругата Марија како и нивните две деца.

 

 

        

 

 

 

        

 

известува: о.Игор Никовски