Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Посета на Бигорскиот манастир и манастирот во Рајчица (15.09.2006)

 

Денес, на 1/14 септемри (Црковна Нова година), на враќање од Света Гора Атонска група православни свештеници од Москва, Русија, меѓу кои и деканот на Универзитетот „Свети Тихон“ дојдоа на поклонение во Бигорскиот манастир, како и во неговиот метох, манастирот на св. Георгиј Победоносец во Рајчица. Гостите ги пречека игуменот на манастирот архимандритот Партениј.

 

 

                   

 

 

известува: јеромонах Доситеј