Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Излезе од печат новиот број на православното списание „Премин“ (24.12.2006)

Најновиот број на списанието „Премин” (37/38) донесува:

 

1. Уводник / Напредок / уредникот

2. Празникот на македонските Светители

3. Македонија / Апостолската визија за соборност / Paul Sidebottom

4. Етичките доблести во философијата на св. Јован Лествичник / јеромонах Јосиф

5. Вести од православниот свет

6. За воспитувањето на децата / св. Јован Златоуст

7. Иконата е

8. Изреки од светите Отци

9. Третиот звук на трубата / Старец Јосиф

10. Македонскиот јазол / Ханс-Лотар Штепан

11. Козји уши! / Јанко Илковски

12. Патници / Тања Битољану Плавшиќ

13. Васил Иванов Бојаџиев / Д-р Јане Коџабашија

14. Plaku Sofroni

15. За духот и животот / Старец Софрониј

16. Една причина „за“ / Жарко Јорданоски