Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Сеноќно бдение (01.01.2007)

 

 

 

Во текот на новогодишната ноќ (по нов календар), според традиционалниот обичај, во црквата на Света Петка во Скопје сеноќно бдение отслужи Митрополитот Европски г. Пимен. На бдението присуствуваше верен народ од главниот град и Републиката. 

 

„Нека е слава на Неговото Свето име, бидејќи Го познавме и Му се поклонуваме колку што можеме, отстранувајќи се од збрката и пропадливоста на овој век. Слава на Бога Кој нѐ љуби и со Својата крв нѐ изми од нашите гревови. (Старец Ефрем Филотејски)