Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Австралија (09.01.2007)

Споменот на раѓањето во плот на нашиот Бог и Спасител Исус Христос свечено се прослави и во нашата дијаспора во Австралија. Црквите и манастирот на св. Прохор Пчински во Мелбурн беа преполни од верни кои дојдоа да му се поклонат на Богомладенецот Исус Христос. Многумина од нив со предходна подготовка со пост и исповед се причестија со светите Тајни Христови.

 

 

           

 

соборен храм Рождество на Пресвета Богородица - Sydenham

 

 

 

       

 

 

        


црквата на свети Никола во Preston


 

                                

црквата на света Петка во Mill Park

 

 

 

 

            


манстирот на св. Прохор Пчински – Donnybrook