Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Ливерпул, Австралија (19.01.2007)

По повод големиот христијански празник Богојавление, во најмладата Македонска Православна Црковна Општина, посветена на Пресвета Богородица-Пречиста, во Ливерпул (Австралија), се отслужи Божествена Литургија, на која присуствуваа голем број верници, а во нивно присуство по завршувањето на богослужбата се изврши Богојавленски Водосвет во кругот на црквата.