Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Богојавление во Крива Паланка (19.01.2007)

Во градската црква на свети великомаченик Димитриј беше отслужена Божествена Литургија во присуство на голем број верници, кои од сите страни како река се слеваа во црквата.

Во дворот на црквата беше извршен Голем Богојавленски Водосвет.

По Водосветот, свештениците заедно со народот се упатија во центарот на градот, каде во водите на Крива Река беше фрлен крстот.