Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Делегација на Македонската Православна Црква во Цариград (23.02.2007)

 

На 21 февруари 2007 година, во патријаршиската резиденција во Цариград беше остварена средба меѓу делегација на Цариградската Патријаршија, предводена од Патријархот Вартоломеј, и делегација на Македонската Православна Црква, составена од Митрополитот Дебарско-кичевски и Плаошки г. Тимотеј, Митрополитот Струмички г. Наум и архимандритот Партениј.