Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Архиерејска Божествена Литургија (17.03.2007)

Денес, на денот на свети Герасим Јордански и свети Јаков Посник, Митрополитот Европски г. Пимен отслужи Архиерејска Божествена Литургија во машкиот манастир на светите Четириесет севастиски маченици во Банско.

 

„Сега, за време на Великиот Пост, сакам посебно да се потрудиш. Биди молчалив и однатре и однадвор. Сеќавај се на смртта постојано и непрестајно, зашто од таквото размислување ќе имаш огромна корист. Кажувај ја љубената молитвичка.“ (старец Ефрем Филотјески)