Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Евиденција на едно духовно злосторство или разобличување на една пастирска негрижа (21.03.2007)

 

35 седмици и 39 години, пред очите и совеста на цела православна екумена, некои српски Епископи злоупотребувајќи ја Српската Православна Црква, од само ним познати причини, се обидуваат да го држат во своевиден духовен затвор и изолација од видлива евхаристиска заедница целиот православен народ во Република Македонија и неговата дијаспора, духовни чеда на Македонската Православна Црква.

Господ да ги благослови сите нив!