Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Сеноќно бдение (23.03.2007)

Во петтата сабота од Великиот пост т.н. Акатистна сабота, кога се чита целата служба на Акатистот на Пресвета Богородица, во манастирот на св. Прохор Пчински во Донибрук, Мелбурн во Австралија се отсужи сеноќно бдение во чест на Пресватата и Славна Владичица наша Богородица и Секогашдева Марија. Верните се причестија со Светите Тајни Христови.

 

 

            

 

известува: игумен Гаврил

манастир на св. Прохор Пчински

Донибрук, Мелбурн