Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Штип (07.04.2007)

Во соборниот храм на Свети Николај во Штип чествувањата започнаа во 18 часот, со читање на 12-те страдални Евангелија и беше изнесено светото Распјатие. Богослужеше Митрополитот Брегалнички г. Иларион.

 

 

                 

 

 

 

                  

 

                                                                                                                                         известува: ѓакон Саше Ристов