Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Велики петок, Штип (07.04.2007)

На Велики Петок, во соборниот храм на свети Николај во Штип беа прочитани царските часови, Вечерна, беше симнато Телото на Господ Исус Христос од светиот Крст и беше изнесена светата Плаштаница и поставена во гробот. Вечерта се пееја статиите и се изнесе светата Плаштаница околу храмот.

 

                 

 

 

                

 

 

                 

 

                                                                                                                                 известува: ѓакон Саше Ристов