Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Воскресение Христово (09.04.2007)

Биењето на камбаните пред полноќ ги повика граѓаните на Штип масовно да го прослават најголемиот христијански празник Воскресение Христово Велигден, во соборниот храм на Свети Никола, каде што богослужеше Митрополитот Брегалнички г. Иларион.

 

 

                  

 

 

 

                  

 

 

                                                       

                              

                                                                                                                                      известува: ѓакон Саше Ристов