Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Источен петок (14.04.2007)

И оваа година на празникот на живототворниот извор на Пресвета Богородица во манастирот на св. Прохор Пчински во Донибрук беше отслужена празнична Вечерна богослужба. Потоа со Литија свештенослужителите и многубројниот верен народ се упатија до блискиот извор каде што се отслужи Молебен кон Пресвета Богородица.

 

 

       

 

 

 

       

 

 

 

       

 

известува: игумен Гаврил

манастир свети Прохор Пчински

Донибрук, Мелбурн