Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Голак (17.04.2007)

Во подножјето на планината Голак – делчевско, на празникот посветен на Пресвета Богородица и Нејзиниот чудотворен извор, во манастирот на Пресвета Богородица, Митрополитот Брегалнички г. Иларион, во сослужение со повеќе свештенослужители од Брегалничката епархија отслужи Света Архиерејска Литургија.

Истиот ден над Радовиш го освети крстното знамение – метален крст 13 х 7 метри, донација од г. Ацо Спасов, сопственик на МК “Мартекс” од Радовиш.

 

 

 

 

 

 

                              

 

 

                             

 

 

 

                                                 

 

                                                                                                                                 известува: ѓакон Саше Ристов