Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Осветување на нов манастир во Воиславци (радовишко) (23.04.2007)

На 22. 04. 2007 година, Митрополитот Брегалнички г. Иларион во село Воиславци - радовишко, изврши осветување на новоизграденот манастир посветен на свети пророк Илија и отслужи Света Литургија.

 

 

                      

 

 

 

                                                        

 

                                                                                                                                     известува: ѓакон Саше Ристов