Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Поклоничко патување низ православните светилишта во Турција (08.06.2007)

 Истанбул

црква Света Софија

       

 

                                          

 

                                         

         

                                       

                                 

        

 црква Хора

 

      
                           Цариградска Патријаршија                                                                        моштите на света великомаченичка Ефимија
                                                                                                        
патријаршиска црква на свети Георгиј Победоносец    

                                         

                                           
                                                              Чудотворниот извор на Пресвета Богородица, Балаклија

 


црквата на Пресвета Богородица во Влахерна

         
                                                                                                                                              

                                                                                        

 Кападокија

       

 

       

 

      

 

                               

 

                                     

 

        

 

       

 

        

 

        

 

Ефес