Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Архиерејска Божествена Литургија во Водоча (29.07.2007)

На 28 јули 2007 година, на денот на светите маченици Кирик и Јулита, во манастирот на свети Леонтиј во Водоча, Митрополитот Европски г. Пимен отслужи Архиерејска Божествена Литургија, на која во ѓаконски чин го ракоположи ипоѓаконот Виктор.