Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Крштевка (29.07.2007)

Денес, кога се празнува споменот на светите Отци од 6-те Вселенски собори, во изворот крај манастирот на Пресвета Богородица Елеуса во Велјуса Митрополитот Европски г. Пимен го крсти чедото Божјо Максим.