Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Излезе од печат православното списание „Премин“ (11.08.2007)

 

Во новиот број се поместени следните содржини:

 

 

 

1. Уводник: Естонија и ние / уредникот

2. Томос / сестра Макрина

3. Репортажа: Кападокија / Ефес

4. Старозаветната Црква / о. Стефан Љашевски

5. Петтата труба / старец Јосиф Спилеот

6. Поуки / старец Јосиф Ватопедски

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Без Македонската Црква нема опстој на народот и државата / Митрополит Полошко-кумановски г.Кирил

8. Премин Галерија

9. Верата среде судирот на културите / Faith Amid the Clash of Cultures / Paul Sidebottom

10. Исцелител / о. Игор Соловеј и психолог Људмила И. Сухоцка

11. Агиоритското просветителство на преподобен Кирил Пејчиновиќ / Милан Ѓорѓевиќ

12. Никола Порјазов / д-р Јане Коџабашија

13. Ноќни разговори / Јанко Илковски

 

 

 

 

 

 

14. Важна е розата / Тања Битољану Плавшиќ

15. За духот и животот / Старец Софрониј

16. Për shpirtin dhe jetën / Plaku Sofroni

17. Житија: Светост во нашето време / Новомаченици

18. Вести од православниот свет