Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Нова црковна општина на Македонската Православна Црква во Риека, Хрватска (27.09.2007)

 

 

На 30.09.2007 год., во Риека, Неговото Високопреосвештенство, Митрополит Европски г. Пимен, ќе отслужи Архиерејска Божествена Литургија, со која ќе назначи отворање на нова Црковна општина на Македонската Православна Црква во Хрватска.

Новата Црковна општина во Риека ќе биде посветена на светите цар Константин и царица Елена.

 

Известува: Стојанка Тежак