Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Заупокоена Литургија во Загреб (21.10.2007)

 

Денес, кога Црквата го празнува споменот на преподобна Пелагија, парохискиот свештеник во Загреб, протоереј Кирко Велински, отслужи Заупокоена Божествена Литургија за Божјото чедо Тоше. Млади од целиот град дојдоа да Му се помолат на Бога, нивниот пријател и брат Тоше да биде примен во Царството Небесно.

Солзите и тагата никој не можеше да ги сокрие, но ни надежта дека како утеха ќе останат делата што тој ги направи. На Литургијата присуствуваше и неговиот композитор г. Миро Буљан.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Известува. Стојанка Тежак