Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Музичко CD - Химни за Рождество Христово (02.01.2008)

Со благослов на Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, во издание на весникот „Дневник“ и списанието „Премин“, излезе музичко CD - Химни за Рождество Христово во изведба на сестринството од манастирот на Пресвета Богородица Елеуса во Велјуса.

 

 

 

 

1. Прва песна од првата катавасија на Рождество Христово  

 
2. Тропар на Рождество Христово  
3. Кондак на Рождество Христово  
4. Вечниот Бог