Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Свечен ручек по повод именденот на Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан (09.01.2008)

Денес, во резиденцијата на Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан беше приреден ручек по повод неговиот именден, на кој присуствуваа претседателот на Република Македонија г. Бранко Црвенковски, претседателот на Собранието на Р. Македонија г. Љубиша Георгиевски и премиерот на Владата на Р. Македонија г. Никола Груевски. Од членовите на Светиот Архиерејски Синод на МПЦ присуствуваше Епископот хераклејски г. Климент.

 

 

 

 

 

 

Известува: Калина Трпеска