Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Соопштение од Канцеларијата на Архиепископскиот управен одбор на МПЦ (04.02.2008)

Архиепископскиот управен одбор (АУО) на Македонската православна црква (МПЦ) категорично ги демантира и отфрла како неосновани обвинувањата дека некои новинари се на платен список на Македонската православна црква и истовремено потврдува дека на ниту еден од новинарите, (меѓу кои и конкретно споменатиот новинар на „Утрински весник” - Билјана Јовановска) коишто работат во медиумите во Република Македонија, ниту им ги наметнува своите ставови ниту, пак, ги има на платен список или им обезбедува било каква друга материјална добивка.

 

 

ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА

АРХИЕПИСКОПСКИОТ УПРАВЕН ОДБОР

НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА