Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Крштевка (22.03.2008)

На денот кога Светатa Црква го слави споменот на светите Седум Херсонски свештеномаченици, во крстилницата на соборниот храм на свети Климент Охридски во Скопје, Владиката Европски г. Пимен во сослужение на старешината на соборниот храм о. Васко Сламковски и о. Кирко од Загреб, ги крсти чедата Божји Петар, Марија и Елизабета, од домот за деца без родители „11 Октомври“ во Скопје. Владиката на децата им посака духовно постојано да растат поучувајќи се во верата Христова.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

                                   

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

                            

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

Известува: Калина Трпеска