Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Архиерејска Божествена Литургија во Лондон (22.09.2008)

По повод празнувањето на раѓањето на Божјата Мајка, Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Европски Пимен отслужи боженствена литургија во црквата Св. Варнава во центарот на Лондон. Веста за неговото пристуство собра значителен дел од православната младина во Велика Британија меѓу кои беа и бројни Романци, Англичани и Бугари. За време на неговиот престој во Велика Британија Владиката посети повеќе домови на македонски православни христијани.