Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Свечена духовна академија во Загреб (25.10.2008)

На 25.10.2008 година по повод патрониот празник на Македонската православна црковна општина „Света Злата Мегленска“ од Загреб, Република Хрватска, се одржа духовна академија во присуство на голем број верници, на која поздравно слово искажаа: надлежниот епархиски архиереј, Митрополитот европски, г. Пимен; парохискиот свештеник протоереј Кирко Велински, потпретседателот на МПЦО „Света Злата Мегленска“, Советникот за култура на градоначалникот на град Загреб, како и претставници на други институции во Република Хрватска. Посебно беше задоволството да се проследи настапот на гостите од Република Македонија, дел од Женскиот младински хор „МЕНАДА“ од Тетово, под диригентската палка на маестро Ивица Зориќ.

 

 

 

  

 

  

 

 

                                                                                        Известува:

                                                            Од кабинетот на Митрополитот Европски
                                                                                  Антоние Попоски